Tule mukaan seuraamaan Pietarsaaren lukion Comenius-hanketta. Koe matkaajien kanssa So Eco Green -projektin aikana tuleva matkustamisen ilo, tapaa uudet ystävämme ja jaa yhdessä kokemukset, joita tuomme mukanamme kohdemaistamme. Muutetaan maailmaa yhdessä!




keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Keskiviikko 29.1

Hei! Tänään kokoonuimme ensimmäistä kertaa koko Comenius porukalla täällä Suomessa. Oli aivan mahtavaa nähdä kaikki vieraamme ja tutustua uusiin ihmisiin! Ohjelmamme alkoi tervetuloa toivotuksella isossa auditoriossa koulussamme, jossa esittelimme kaikkien maiden ihmiset. Seuraavaksi viemme vieraat kierrokselle koulun ympäri, jonka jälkeen pidimme pienen kahvitauon. Tämän jälkeen oli vuorossa projektitöiden esittely. Sitten oli vuorossa lounas, ja halusimmekin innokkaasti näyttää vierailemme, että täällä Suomessa meidän koululounaamme on tosiaankin ilmainen.

Lounaan jälkeen ohjelmassa oli luento Ekoroskista, jota seurasi kierros paikan päällä. Ihme kyllä, me suomalaiset olimme enemmän jäässä kuin vieraamme, sillä he olivat tajunneet pukea monia kerroksia vaatetta päälle kun me suomalaiset lähdimme matkaan jalassa vain Converse-kengät. Tämän jälkeen seurasi muutaman tunnin vapaa-aika. Osa lähti kaupungille shoppailemaan, osa lähti kotia lepäämään.

Muutaman tunnin vapaa-ajan jälkeen suuntasimme kohti koulua. Aluksi joimme glögiä ja söimme pipareita, jotka maistuivat ainakin italialaisten mielestä hieman omituisilta. Onneksi glögi oli heille hyvinkin mieluinen juoma.

Meille oli suunniteltu mahtava ilta, ja ohjelmaa oli laidasta laitaan. Leikimme porojuoksua ja nautimme musiikkiesityksistä. Joulupukki, joka oli vieraiden mielestä illan kohokohta, jakoi kaikille lahjoja ja eri maiden opiskelijat ottivat hänen kanssaan kuvia. Opettelimme myös useita eri maiden tansseja, joiden aikana opettajatkin pääsivät näyttämään taitojaan. Illan päätteeksi lähdimme ravintolaan syömään ja ei voi muuta sanoa, kun että meillä on koossa aivan ihana porukka!

Janita Strang, Eveliina Rimmi, Bent Harnist ja Akseli Aninko

1 kommentti:

  1. Comenius-viikkomme on alkanut hienosti! Kiitos kirjaajille. terkuin Marja

    VastaaPoista