Tule mukaan seuraamaan Pietarsaaren lukion Comenius-hanketta. Koe matkaajien kanssa So Eco Green -projektin aikana tuleva matkustamisen ilo, tapaa uudet ystävämme ja jaa yhdessä kokemukset, joita tuomme mukanamme kohdemaistamme. Muutetaan maailmaa yhdessä!




lauantai 12. lokakuuta 2013

Historiallisia kohteita ja haikeita tunteita!

Perjantaina vietimme opettajien kanssa toiminnantäyteisen päivän Vilnassa ja sen läheisyydessä sijaitsevissa historiallisissa kohteissa. Matkaan lähdimme aamuvarhain ja palasimme illalla yhdeksän aikaan, sillä paluumatkalla juutuimme ruuhkaan.


Ensin hurautimme Kernaveen, jossa sijaitsi 800 vuotta sitten Liettuan ensimmäinen pääkaupunki. Alueella ei ole näkyviä jäänteitä muinaisesta kaupungista, mutta oppaamme Lorettan selostuksen johdolla ei ollut vaikea kuvitella neljälle kukkulalle linnoja ja rakennuksia. Taustalla virtaava joki ja laakson sumu loivat ajatonta tunnelmaa.




Kernavesta jatkoimme Trakain suojelualueelle, jossa vierailimme keskiaikaisessa linnoituksessa, joka sekin on Liettuan entinen pääkaupunki. Saarelle rakennettuun linnaan kävelimme siltaa pitkin, mutta myös soutelu järvellä on suosittua alueella mökkeilevien Liettualaisten keskuudessa. Pääsimme linnan pihalla myös kokeilemaan jousiammuntaa!



Trakaista ajelimme vielä nykyiseen pääkaupunkiin Vilnaan, jossa söimme liettualaisen lounaan kaalikeittoineen. Lounastettuamme shoppailimme vähän tuliaisia ja ihailimme Vilnan katedraalia.



Illalla piipahdimme vielä tervehtimässä kaikkia erään liettualaisen tytön kotona. Seuraavana aamuna oli aikainen herätys, joten emme viipyneet juhlissa myöhään. Hyvästelemisen haikeutta helpotti tieto siitä, että ainakin osan porukasta näemme talvella Suomessa!

- Jenni Panula-Ontto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti