Tule mukaan seuraamaan Pietarsaaren lukion Comenius-hanketta. Koe matkaajien kanssa So Eco Green -projektin aikana tuleva matkustamisen ilo, tapaa uudet ystävämme ja jaa yhdessä kokemukset, joita tuomme mukanamme kohdemaistamme. Muutetaan maailmaa yhdessä!




tiistai 8. lokakuuta 2013

Onnellisesti perillä

Tämän päivän kokemusten perusteella ei käy kieltäminen, etteikö aamulla aikaisin - esimerkiksi kello 3.15 - heräävä ehtisi kokea ja nähdä paljon. Iloiselle seurueellemme päivän kauneimman maiseman tarjosi lentokoneen hurinassa aamuvarhaisen auringonnousun kajo, jolloin aikainen matkaanlähtö ei kaduttanut hetkenkään vertaa. Matkamme ei olisi voinut kauniimmin alkaa!




Helsingissä vaihdoimme sujuvasti konetta ja jatkoimme kohti Vilnaa. Yhteistyökoulumme opettaja Saulius oli meitä vastassa, ja matkamme kohti Kaunasia alkoi syksyisen maiseman halki. Ihmettelimme tien varsien valtavia mainostauluja, ämpäreitä kantavia ihmisiä, maissipeltoja, kuin vesiväreillä laveerattuja peltoaukeita, yksinäisiä hevosia kaukana pelloilla... Maisemassa oli jotain suomalaista, mutta kuitenkin näky oli niin liettualainen, juuri sellainen, jota olimme osanneet odottaa. 



Emmi, Mari ja Jenni jatkoivat matkaa Kaunasista Jonavaan. Isäntäperheet odottivat heitä jo innokkaina ruokapöytään. Meidät opettajat majoitettiin Kaunasiin, ja mekin riensimme oitis syömään. Alkukeitto, focaccia-leipä, pääruoka, espresso ja ruokajuoma kahdelle henkilölle maksaisi Suomessa ehkä 60 - 70 euroa; me selvisimme 70 litillä, 22 eurolla. Olo oli varsin onnellinen - ja vatsa täysi!

Kaunas vaikuttaa rauhalliselta ja mukavalta kaupungilta. Huomenna me opettajatkin pääsemme tutustumaan 30 000 asukkaan Jonavaan ja ystävyyskouluumme.


Lämpimiä ja iloisia terveisiä Liettuasta!

- Tiina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti